Texels Kookboek - Noedelsalade met zoetzure dressing

Ingrediënten
Voor de salade:
250 gr mihoen 400 gr kalkoenfilet 1 kleine komkommer 3 lente-uitjes
1 rode paprika 150 gr peultjes 2 el zonnebloemolie 100 gr veldsla
2 el gehakte koriander 75 gr cashewnoten 1 limoen
Voor de dressing:
2 el ketjap manis 1 el sesamolie ½ el geraspte gemberwortel 1 el chilisaus
3 el rodewijnazijn 1 teentje knoflook

Hulpmiddelen
snijplank koksmes kookpan vergiet wok

Voorbereiding

Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.

Maak de peultjes schoon en kook ze 2 minuten, spoel ze daarna direct koud.

Snijd de kalkoenfilet in smalle reepjes. Roerbak de kalkoenreepjes in een wok in hete olie in 10 minuten gaar en laat deze afkoelen.

Rooster de cashewnoten in licht in een koekepan, gebruik hierbij geen olie of boter.

Bereiding

Halveer de komkommer in de lengte, en snijd deze dan in plakjes. Snijd de lenteuitjes in schuine ringen en snijd de paprika, in blokjes.

Meng de ingrediënten van de dressing.

Doe de kalkoenreepjes, komkommer, bosui, paprika, peultjes en mihoen in een schaal en schep dit goed door elkaar. Giet hierna de dressing eroverheen.

Leg op een bord een beetje veldsla, leg hierop de salade. Bestrooi het geheel met koriander en de geroosterde cashewnoten.

Snijd de limoen in partjes en leg deze op de salade erbij.

Serveertip

Soort gerecht: lunch- of voorgerecht Aantal personen: 4 Bereidingstijd: ca 25 minuten
Wijntip: frisse witte Elzasser

Eet smakelijk !!